Kumon Japanese och repetition Läsförståelse färdigheter förvärvas också genom att bygga på grunderna.

2023-05-23

Japanska (språk)

t f B! P L

Japanska bör inte betraktas som ett specialämne. Japaniska är liksom andra ämnen ett ämne som kan utvecklas genom att bygga på grunderna. Det råder ingen tvekan om att repetitiva övningar är viktiga för att befästa grunderna. Det är bara det att räckvidden för grunderna är ganska stor, och eftersom grunderna också kan förvärvas utanför referensböcker och klassrumsstudier tenderar de att ges en särskild behandling.

Upprepning gör det möjligt att förvärva ett brett spektrum av grunder, från grundläggande grammatik till abstrakta idéer som utgör grunden för att förstå svåra begrepp. I den här artikeln kommer betydelsen av repetition i Kumon japanska att förklaras.

Det är viktigt att hålla grundläggande grammatik under kontroll i japanska.

Det finns många aspekter på läsförståelse, men det finns vissa saker som måste undertryckas först. Det japanska språket har också ordförråd och grammatik, och det är omöjligt att tolka en mening korrekt utan att lära sig de grundläggande delarna.

När man studerar engelska är det första man tänker på att lära sig ordförråd och grammatik. Detta beror på att om du inte kan dessa kommer du inte att förstå vad som skrivs i långa meningar. På samma sätt kan du inte läsa långa meningar på japanska om du inte förstår de grundläggande delarna av språket. En del människor tror att eftersom det är deras modersmål kommer de naturligt att tillägna sig språket, men det betyder bara att de naturligt kommer att ha möjlighet att lära sig det, inte att de kommer att tillägna sig det utan att lära sig det.

Kumon förbereder undervisningsmaterial steg för steg och börjar med högläsning av ord som "äpple" och "hikouki". Kumon utgår inte från att eleverna kan läsa material som passar klasserna bara för att det är på japanska, utan ger dem möjlighet att förvärva grundläggande kunskaper i det japanska språket.

Det råder ingen tvekan om att upprepad övning är effektiv när det gäller att förvärva dessa grundläggande element.

Läsförståelse kan också förvärvas genom att man samlar på sig grundläggande idéer.

När det gäller läsförståelse tror dock en del människor att den förvärvas genom något speciellt och inte genom ackumulering av grundläggande färdigheter. Det är lätt att anta att läsförståelse bygger på tvetydiga områden som grundarbete, förnuft eller tankeförmåga.

Läsförståelse är emellertid också något som kan förvärvas genom ackumulering av grundläggande färdigheter.

I Descartes introduktion till metoden finns den berömda frasen "Jag tänker, därför är jag". För att få en korrekt bild av världen vill man börja sitt resonemang från ett obestridligt faktum. Då kan allt du ser, hör och känner vara fel. Det är vanligt att man missuppfattar och hör fel saker. När du tvivlar på allt du känner är det enda du kan vara säker på dina tankar, som tvivlar på allt. Eftersom tankarna existerar är jag vad jag är. Uttrycket betyder i allmänhet följande.

Det är en mycket tydlig och rak idé i filosofiska diskussioner, men det är en abstrakt idé, så det skulle vara ganska svårt för till exempel ett grundskolebarn att förstå den. Så var ligger skillnaden mellan att förstå denna idé och att inte förstå den?

För det första måste man veta vad orden "därför" och "jag" betyder. För det andra måste man förstå idén att man bör utgå från vissa fakta. Om du har studerat trestegsargumentet har du upplevt att om du börjar med fel fakta kommer du att komma fram till en fruktansvärd slutsats.

Det faktum att det du känner kan vara fel kan vara lättare att förstå på ett förnuftigt sätt om du har gjort gåtor eller illusionsproblem som använder antaganden. Om du läser shounen manga kommer du att se personer som har förmågan att lura sinnena ganska ofta. Eller om du har spelat sport kan du ha upplevt att ett skott kan gå in eller inte, även om du spelar med samma sinnen. Med denna grund kan du hantera den kontraintuitiva tanken att "det du ser nu kanske inte är sant".

Abstrakta idéer föds också ur historiens ackumulering. Även till synes svåra idéer föds ur ackumulationen av enskilda teorier.

Det är också viktigt när man förstår en text som man läser för första gången, oavsett om den kommer från en bok eller inte, hur mycket man vet om de teorier som ligger till grund för förutsättningarna. Kumon hjälper dig att skaffa dig den nödvändiga kunskapen genom upprepning.

Upprepning är dock svårt att memorera i sin helhet.

Hittills har vi talat om hur många delar av japanska språkkunskaper också kan förvärvas genom repetition. En del människor kan dock fortfarande tro att det är meningslöst att memorera svaren på frågorna, eftersom de inte kommer att läsa texten.

Det är dock svårt att memorera Kumons japanska svar, oavsett hur många gånger du upprepar dem. Detta beror på att när du repeterar Kumon-utskrifter upprepar du ofta en serie på 30-50 sidor. Naturligtvis tänker du att du har läst den här meningen förut, men det är ändå mycket svårt att memorera svaren på 30 tidigare utskrifter.

Läsning är något man fördjupar genom att göra det om och om igen.

Även om du inte memorerar hela texten kan du fråga dig om det är någon mening med att läsa en text som du redan har läst en gång och sedan läsa den igen. Frågan är om det inte är så att om du läser om en text som du känner till huvudtanken i inte ger dig de färdigheter i läsförståelse som krävs för att läsa och förstå en text som är ny för dig. Jag vill också hävda detta. En text är inte något som man läser en gång och sedan är det slut; det är något som man måste läsa om och om igen för att få en stor mening ur den.

För det första kan ingen läsa en svår bok eller artikel i en enda sittning och förstå allt. Detta beror på att det som står i en bok inte är ett absolut faktum som existerar isolerat, utan är resultatet av en ackumulering av olika diskussioner som har ägt rum under årens lopp. Den verkliga innebörden av argumenten i en bok kan inte dechiffreras utan att man läser inte bara boken i sig utan även referenserna. Dessutom är det som står i en bok "det mest troliga korrekta för tillfället", och det är inte ovanligt att man hittar misstag i framtiden. När det gäller artiklar publiceras texten i ett mer osäkert skede, så det är nödvändigt att läsa den kritiskt, inte bara för att förstå vad som skrivs.

För att uttrycka det enklare säger vissa att även om man läser samma bok känner man olika beroende på tidpunkten. En snygg kille i en shoujo manga som du tyckte var cool när du gick i junior high school, när du ser tillbaka på den som vuxen kanske du tänker: "Är det inte illa att en kille bråkar med en gymnasieelev trots att han är en arbetande vuxen?". Så din syn förändras på det sättet. Delar som du hoppade över eller inte förstod första gången du såg mangan kan komma in i bilden genom att läsa den upprepade gånger. Den tid som står till förfogande för upprepning i Kumon är några dagar till några veckor, men trots det ger det barnet en helt annan upplevelse att läsa en text igen efter att ha gett sig tid och förstå översikten.

Om de lär sig i förväg kan vi följa upp med ordförrådet.

Vi har förklarat att ordförråd, grammatik och läsförståelse förvärvas genom repetition, och att repetition i Kumon japanska är väl värt det. Många människor tenderar att betrakta japanska som ett specialämne eftersom det är svårt att studera, men grunderna för studierna förblir desamma. Du kan nå stora höjder genom att bygga på grunderna.

En sak att notera är att ju längre fram i studierna du kommer, desto mer uppföljning av ordförrådet bör du inkludera. Även i Kumon lär sig eleverna tillräckligt med kanji för att hjälpa till med läsförståelsen, men det finns också vokabulär som inte studeras explicit, till exempel fraser och slang. Om du inte vet vad ett ord betyder blir läsförståelsen svår att förstå. Detta kan vara en del av livet som de normalt sett skulle kunna förstå, men så är inte fallet om de lär sig i förväg. Detta är ett område där föräldrarna aktivt bör följa upp.

Populära artiklar

QooQ