Vilken typ av material är Kumon Japanese L Det testar din övergripande förmåga att sammanfatta vad du har lärt dig hittills.

2023-05-22

Japanska (språk)

t f B! P L

Vilken årskurs är Kumon Japanese L avsedd för?

Kumon Japanese L motsvarar Kumon Japanese L på gymnasienivå. J-, K- och L-materialet är klassificerat efter studieomfång snarare än efter årskurs, där J- och K-materialet behandlar forntida japansk litteratur och L-materialet behandlar kinesisk litteratur.

J- och K-materialet behandlar forntida kinesisk litteratur, medan L-materialet behandlar kinesisk litteratur.

Vad är det för slags Kumon Japanese L-material?

Från Kumon Japanese A till I är varje material uppdelat i två delar, I och II, och det var nödvändigt att fylla i 400 utskrifter för att avancera en bokstav i alfabetet; från och med J finns det ingen I- och II-del och antalet utskrifter för att avancera till nästa bokstav i alfabetet är 200.

Låt oss nu kontrollera den officiella informationen om Kumon Japanese L-materialet. Först och främst, syftet med läromedlen.

Syftet med Kumon Japanese L-materialet är att ta läsningen av kritiska texter baserade på materialstudier ett steg längre än K-materialet. Målet är att förvärva förmågan att noggrant förstå och sammanfatta överensstämmelsen mellan konkreta och abstrakta uttryck i argumentet (kritikern) mot källtexten. Odla förmågan att sammanfatta hela texten efter att ha förstått den kritiska textens styckeindelning.

Detta är det avslutande materialet för "läsförståelse av kritiska texter baserat på materialstudier" som inleddes med J-materialet. Målet är att förstå kritiska texter baserade på materialtexter (kinesiska texter) på en nivå där hela texten kan sammanfattas.

Fortsätt att kontrollera det material som förekommer i kursen.

Analekterna, Laozi, Sumi, Enshi, Zhuangzi, Mencius, Huangzi, Han Feizi, Huainanzi, Shiji, Warring States Policy, Tao Yuanming, The New Tongue, Li Bai, Du Fu, Liu Zongyuan, Han Yu, Bai Juyi, Su Shi, Li Shang Yin.

Liksom för de gamla texterna under J- och K-materialet finns det ett brett utbud av kända verk inom den kinesiska litteraturen. Jag tror att de berömda platserna i allmänhet täcks in.

Materialets struktur är i form av "konkret och abstrakt" i den första halvan och "komprimering av hela texten" i den andra halvan; bilden är att förberedelserna för att förstå hela texten avslutas i den första halvan av L-materialet och att den kritiska läsförståelsen sammanfattas i den andra halvan.

Kinesisk litteratur som verktyg för att förbättra läsförståelsen

Den kinesiska litteraturen i L-materialet har samma egenskaper som den forntida kinesiska litteraturen i J- och K-materialet. Syftet med L-materialet är inte att lära sig grundläggande ordförråd och grammatik i kinesisk skrift, utan att förbättra läsförståelsen med kinesisk skrift som ämne. I början av L-materialet står det tydligt att svaren kan hittas genom att läsa kommentarerna eller de moderna översättningarna (kritiska texter).

Bara för att du har bestämt dig för att börja med detta material i grundskolan eller på mellanstadiet finns det därför ingen anledning till panik om du inte är redo att lära dig kinesisk litteratur ännu. Detta beror på att även om de inte har de nödvändiga förutsättningarna kan de fortsätta med sina studier som en förlängning av sina tidigare studier.

Å andra sidan räcker det inte med enbart den kinesiska litteraturen i Kumon för att få ett bra resultat i proven. Den övergripande bilden skiljer sig inte särskilt mycket från de gamla texterna. Man kan dock säga att denna tendens är tydligare i den kinesiska litteraturen än i den antika litteraturen, eftersom andelen kunskapsfrågor i universitetsexamina ofta är högre i den kinesiska litteraturen än i den antika litteraturen.

Läsförståelse innebär att man mobiliserar allt man har lärt sig hittills.

Vad är då läsförståelse?

Vi förklarade att du under den första halvan av provet ska förstå förhållandet mellan det konkreta och det abstrakta, och under den andra halvan ska du göra en "fulltextkontraktion". Detta är i sig självt något som redan har behandlats i det tidigare materialet. Materialet om att läsa förhållandet mellan det konkreta och det abstrakta togs också upp i E-materialet, och fulltextkontraktionen nådde sin avslutning i I-materialet. Naturligtvis har texternas nivå höjts, men det är inte första gången som begreppet behandlas i L-materialet.

Det som är annorlunda är förekomsten av materialtexter.

Närvaron av material innebär att det är svårt att fullt ut förstå innehållet i enbart de kritiska texterna. Man måste ha källtextens innehåll i åtanke, förstå den kritiska texten som en helhet och sedan kondensera helheten.

Vad som är ännu mer besvärligt är att källtexterna inte kan förstås isolerat: i det skede då man lär sig L-materialet har eleverna inte en grundläggande kunskap om den kinesiska texten, så de kan naturligtvis inte förstå innehållet om de bara läser den kinesiska texten.

Varken de materiella texterna eller de kritiska texterna kan förstås isolerat. Då måste man hänvisa till båda texterna omväxlande och dechiffrera dem undan för undan.

Varje enskild uppgift är inte omöjlig för ett barn som har kommit så långt. Men för att lösa problemen i L-materialet måste allt göras samtidigt. Man måste hänvisa till den kritiska texten för att förstå källtexten, sedan hänvisa till källtexten igen för att förstå den kritiska texten, sedan förstå den logiska strukturen i den kritiska texten och sedan utföra en sammandragning av hela texten.

Det är inte en enskild ny färdighet som du måste möta i L-material, utan komplexiteten i att mobilisera alla de färdigheter du hittills har lärt dig.

Hur man kan utföra flera arbetsuppgifter på ett bra sätt

Vad är viktigt för att klara av denna komplexitet?

Först och främst är det viktigt att behärska varje enskild teknik. Om du är alltför upptagen av att förstå den kritiska texten kommer du inte att kunna förstå källtexten, förstå den logiska strukturen eller kondensera den. Först när du behärskar alla dessa element till en nivå där du kan göra dem med ungefär 60 procent av din ansträngning, kan du använda all din styrka för att möta problemen i L-materialet.

Det andra är att skaffa sig färdigheten att framgångsrikt utföra flera uppgifter samtidigt.

Problemen i L-materialet är utformade på ett sådant sätt att det är svårt att klara av varje delmoment ett och ett. Detta beror på att de inte har den kausala formen "förstå den materiella texten → förstå den kritiska texten", utan snarare en form av ömsesidigt beroende där de två framskrider gradvis i tur och ordning.

Så länge som en uppgift inte kan slutföras åt gången löses uppgiften att lösa problemen i L-materialet på ett sådant sätt att uppgiften ständigt avbryts och återupptas. Effektiviteten minskar ytterligare eftersom människor inte är bra på multitasking.

Även om multitasking har en mycket knepig natur är det inte utan motåtgärder. Även om effektivitetsförlusten är oundviklig kan den minskas genom träning.

Erfarenhet av multitasking är viktigt.

Som vuxna upplever vi ofta multitasking i vårt arbete. Det är inte ovanligt att yrkesverksamma människor har en hög med uppgifter med tidsfrister och oregelbundna avbrott. I många fall anpassar man sig till situationen under flera års arbete. Oavsett hur många saker man har att göra lär man sig att inte bryta mot tidsfrister och att slutföra sitt arbete med tillfredsställande kvalitet.

Med barn är tidsfristerna dock mindre krävande, så multitasking-situationer är mindre sannolika att uppstå. Episoder av att skjuta upp sommarläxorna är ett klassiskt exempel. Även uppgifter som har tillräckligt med tid för att kunna slutföras inom en månad eller mer kan inte slutföras utan att andra uppmanar till det.

Skillnaden är enbart en fråga om erfarenhet. Du kanske inte kan sätta ditt barn under samma press som på jobbet, men det räcker med att be dem göra något lite mer komplicerat för att ändra resultatet.

Multitasking förekommer också i vardagen. Matlagning är ett typiskt exempel: när man lagar flera saker måste man laga dem samtidigt och med olika begränsningar, t.ex. tid och redskap. Att planera en resa kräver också mycket tankeverksamhet, och på dagen för evenemanget måste man hantera olika olyckor.

Att studera är i grunden en fråga om att ägna sig åt det, vilket leder till bättre resultat. Så ju mer du fokuserar på dina studier, desto mer förlorar du möjligheten att uppleva andra saker. Att göra flera saker samtidigt är dock den typ av färdighet som kan förvärvas effektivt från andra situationer än studier. Det är viktigt att ha ett balanserat liv.

Populära artiklar

QooQ